The Shakespeare Project

The Shakespeare Project

Al een hele tijd speelde ik met het idee om mijn grote liefdes samen te voegen: theater en make-up. Maar ik had geen flauw idee hoe. Tot ik op het idee kwam voor The Shakespeare Project!

Work in progress photo of Oberon and Titania of the shakespeare project. Designed by Brit Rietveld. Photo by Kionn Yung
Oberon en Titania King and Queen of Elves work in progress

The Shakespeare Project, wat?

Op zich ben ik geen über Shakespeare fan ofzo (Wacht, wat zeg je nou?). Als het om theaterstukken gaat, ben ik meer van de Russen en als het om wat lichter werk gaat, ben ik dól op musicals. Ik heb ook niet voor niets aan de musicalacademie van Frank Sanders gestudeerd in een ver verleden. En toen ik Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam studeerde, vermeed ik Shakespeare vakkundig. Daar richtte ik me vooral op opera’s en dan het liefst Verdi. Totdat ik bij M.A.C. Cosmetics ging werken. Ik was opzoek naar meer creatieve uitdaging en wilde mijn eigen ideeën uitwerken. En ineens leken de karakters van Shakespeare me heel interessant. Omdat ze ondanks dat het soms elfen zijn, ze zo ècht zijn. Mijn nieuwe collega Kionn Yung was en is een immens creatief brein en samen kwamen we op het idee om een shoot te gaan doen met twee belangrijke karakters van Shakespeare’s Midzomernachtdroom.

Hoe doe je dat?

Omdat ik erg fan ben van fantasy koos ik dus voor Oberon en Titania. Koning en koningin der elfen. Nu de richting duidelijk was, moest ik de juiste mensen bij het project zoeken. Kionn zou de fotografie voor zijn rekening nemen en ik de make-up. De beiden modellen vond ik redelijk snel. Ik had eerder met Ammi gewerkt op mijn eindexamen in hairstyling en bij de Mister Avantgarde verkiezing 2019 werkte ik met Roel. Zij waren geknipt voor de rol! Omdat ik wilde dat Oberon letterlijk een natuurlijke uitstraling zou krijgen, ging ik de samenwerking aan met het team van EpicFX. Zij hebben de prachtige elfenoren en het gezicht van Oberon ontworpen en gemaakt.

End result of Oberon King of elves king of fairies of the shakespeare project by Brit Rietveld
Oberon naar een idee van Brit Rietveld

Wat is een koning zonder kroon?

Naast elfenoren is voor de koning en koningin der elfen een kroon natuurlijk ook een onmisbaar item. Ik wilde een natuurlijke look hebben, dus geen goud, zilver of plastic nep ding. Het moest er echt uitzien alsof ze een kroon gemaakt van takken hebben. Kionn heeft me geholpen met de techniek en eerste aanzet van de kroon van Titania. Online vind je allerlei ingewikkelde manieren zoals het smelten van plastic bolletjes en die tot een geheel kleien, maar dat viel èn buiten het budget èn was te ingewikkeld. Plus het resultaat was niet natuurlijk genoeg. Echte takken waren ook niet werkbaar, dus we gingen aan de slag met aluminium folie en schilderstape. Hier kun je binnenkort lezen hoe ik precies de kronen heb gemaakt.

How to make a crown. Click on the link to read the how to. Tutorial
Kroon van Titania

Titania

Oberon was bij EpicFX in goede handen. Dus zij hebben zijn grime gedaan. Voor Titania wilde ik geen grime maar een glamourlook. Dus ik heb zwart en groen van M.A.C. gebruikt voor haar oogschaduw om een glamourous look neer te zetten. Ik heb als basis de foundation van Mehron makeup gebruikt. Met dit foundationpalet heb ik zowel de basis als de highlight als de contour gedaan. Je kan er alle kanten mee op en door de crème textuur is het heel fijn werken en krijg je een velvet finish textuur. Voor de highlighter glans gebruik ik altijd die van Mehron, die vind ik echt fantastisch qua pigment. Deze heb ik ook deels als oogschaduw gebruikt.

Titania Queen of elves queen of fairies. End result of the shakespeare project by Brit Rietveld
Titania naar een idee van Brit Rietveld

De Shoot

De shoot hebben we gewoon bij mij thuis in de woonkamer gedaan. Deze hebben we tot studio omgebouwd en met een flits en ringlight kom je zoals je ziet op de foto’s een heel eind. De samenwerking met dit team verliep soepel. En de Kionn heeft prachtige kunstwerken van de foto’s gemaakt. Ik ben erg trots op het resultaat en ik ben erg benieuwd naar jullie reactie! Vragen mag je hieronder ook altijd stellen!

Aan The Shakespeare Project deel 1 Oberon en Titania werkten mee:

Styling, design en make-up: Brit Rietveld

Fotografie en fotodesign: Kionn Yung

Grime en sfx design: Team Epic FX: Mariska Kuiper en Jedida

Oberon: Roel Moleman

Titania: Ammi Garritsen

Titania Queen of fairies. Makeup by Brit Rietveld en model is Ammi Garritsen
Brit maakt Ammi op als Titania

Britstyle

Related Posts

Your facechart’s eyes.

Your facechart’s eyes.

Playing with Mehron!

Playing with Mehron!

Waarom een Huidverzorgingsritueel

Waarom een Huidverzorgingsritueel

Kies jouw perfecte gezichtscrème

Kies jouw perfecte gezichtscrème

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *