S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier

S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier

What if 2020 isn’t cancelled? What if 2020 is the year we’ve been waiting for? A year so uncomfortable, so painful, so scary, so raw that it finally forces us to grow. A year that screams so loud, finally awakening us from our ignorant slumber. A year we finally accept the need for change. Declare change. Work for change. Become change. A year we finally band together, instead of pushing each other further apart.

2020 isn’t cancelled, but rather the most important year of them all. (~Leslie Dwight)

Brit links na afloop van een voorstelling

S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier

Het is en blijft een ding in mijn leven. Het theater. Elke keer weer word ik in meerdere of mindere mate er naar toe getrokken. Hoe ver ik er ook van weg loop, elke keer weet het me toch weer te pakken. Ik wilde altijd al aan het toneel. Zo lang ik me kan herinneren (met tussenpozen waar ik eerst schoonheidsspecialist wilde worden en lerares Frans, omdat ik zelf zo’n leuke lerares Frans had op de Middelbare school). Ik volgde ontzettend veel dansklassen. Jazzballet, tapdance, rock ’n roll, stijldansen. Alles maar dan ook echt alles deed ik er aan om aangenomen te worden op mijn droomopleiding: Frank Sanders’ akademie voor musicaltheater.

Ik werd aangenomen! In 2002. Er deden ik weet niet hoeveel mensen auditie en er werden er maar een handjevol aangenomen, en ik zat erbij! Ik heb gehuild van geluk. In het jaar erna ademde ik theater. Zelfs mijn toenmalige relatie waarmee ik samenwoonde, sneuvelde. Alles voor theater. Het zat in al mijn poriën. Alles moest er voor wijken. Ik wilde niets liever dan op het toneel staan en theater maken voor publiek.

Theaterdier Work in Progress S&NAP Methode coaching door Nurlaila Karim
Zingen voor een volle zaal was het leukste dat er was

Een andere weg…

En toen ging het fout. Mijn nare verleden haalde mij in. En juist dat wilde ik keihard wegdrukken met de magie van theater. Maar de realiteit lag op de loer. En kaapte mijn droom van mij weg. Ik ging aan de drugs, kreeg een foute vriend die mij mishandelde en uiteindelijk kon ik niks anders meer dan mij laten leiden door wat anderen tegen mij zeiden dat ik moest doen. Het theater raakte heel ver weg…

Ik ben deze blog begonnen met een citaat dat ik vond op Instagram vandaag. En het verwoord datgene waarvan ik hoop dat 2020 voor gaat staan voor mij. Verandering. Ik ga werken aan de pijnlijke plek in mijn leven die THEATER heet. Hoe kan het dat van iemand die theater ademde, ik ben veranderd in iemand die er niet meer naar kan kijken. Die al niet eens meer naar auditieprogramma’s op tv kan kijken? Wat is er gebeurd in die afgelopen 18 jaar? Het moet veranderen! En 2020 is het jaar waarin het gaat veranderen.

S&NAP: Work in Progress I

Ik heb hulp gekregen van coach Nurlaila Karim. Die (toevallig of niet) musicalactrice is en de S&NAP Methode ontwikkelde om ‘geblokkeerde’ zangers en acteurs te helpen. Ik ben haar tegen gekomen toen ik bezig was mijn volgende cursus te doen zodat ik niet aan theater hoefde te denken. Een cursus nailstyling. En ik geloof erin dat het geen toeval is, dat ik Nurlaila tegen kom. Ik moet mijn theaterverdriet een plek geven en mijzelf ontwikkelen. Dat is het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven!

In mijn volgende blog lees je meer over de coaching sessie met Nurlaila.

De bekende rode gordijnen die straks de magische wereld van het theater onthullen...

Britstyle

Related Posts

Het insta-museum.

Het insta-museum.

S&NAP: Work in Progress III

S&NAP: Work in Progress III

S&NAP: Work in Progress II

S&NAP: Work in Progress II

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje!

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje!

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *