PIT veiligheidsmuseum leuk uitje!

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje!

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje met de kids! Maar Brit, je hebt helemaal geen kinderen! Klopt! En daarom, bij gebrek aan eigen kinderen, leende ik deze twee bengels even van vrienden. Dus samen met Joep en Casper ga ik op ontdekkingsreis in de wereld van onze hulpdiensten!

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje met de kids. Herfstvakantie ideeen.
Kinderen mogen door het museum banjeren in kleding van de hulpdiensten. “Grote plus,” aldus de jongens

PIT? Wat is PIT?

Een pit is het blauwe zwaailicht op een politieauto, brandweerwagen of ambulance. Het zorgt er, samen met de sirene, voor dat de hulpdienst zichtbaar is voor andere weggebruikers en deze weten dat ze ruimte moeten maken op de weg. In het PIT museum zie je heel veel oude brandweerauto’s, politie auto’s en ambulances. Je kan zien hoe ze vroeger een brand blusten en je leert er over boeven en veldwachters uit een ver verleden.

Wat ook gaaf is, je leert er hoe je zelf iemand uit een huis kan redden! Je krijgt een bril op je neus met wazige glazen, zodat het net lijkt of je door een rokerige ruimte loopt. In de hoek van de kamer hebben ze brand nagemaakt en ergens in de ruimte ligt een grote pop die je moet redden. Kan jij hem uit het ‘brandende huis’ redden?

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje met de kids in de vakanties.
In dit museum ga jij zelf ook mensen redden!

Maar het allerleukste toch wel, vonden de jongens, het skelteren! In het museum ligt een heuse skelterbaan en zijn er verschillende skelters waarop ze zich kunnen uitleven. Maar houd je wel aan de verkeersregels, anders word je geflitst! En na afloop kun je je skelterrijbewijs halen!

PIT veiligheidsmuseum leuk uitje?

De jongens en ik zelf hebben ons ruim anderhalf uur prima vermaakt! In principe is het museum voor iedereen van 0 tot 100. Maar ik denk dat het vooral vanaf een jaar of 8 echt een leuk uitje wordt. Zelf vond ik het heel leuk om de geschiedenis van de hulpdiensten te zien. De jongens vonden vooral de interactieve dingen zoals de pop redden uit het brandende huis, de moord oplossen en het skelterrijbewijs halen geweldig.

Praktische informatie

PIT Veiligheidsmuseum is open van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 15:00 uur.
LET OP: Je kunt het museum alleen bezoeken met een online reservering.
Je kan parkeren naast het museum in de parkeergarage!
Plan je route naar PIT Veiligheidsmuseum, Schipperplein 4 in Almere. Het museum ligt op 10-15 minuten loopafstand van het treinstation Almere Centrum en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Britstyle

Related Posts

Het insta-museum.

Het insta-museum.

S&NAP: Work in Progress III

S&NAP: Work in Progress III

S&NAP: Work in Progress II

S&NAP: Work in Progress II

S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier

S&NAP: Work in Progress I: Theaterdier