Waarom een Huidverzorgingsritueel

Waarom een Huidverzorgingsritueel

Waarom een huidverzorgingsritueel? Na jarenlange ervaring in de cosmetica, zag ik wat een goed huidverzorgingsritueel met je huid kan doen. Ik zag verschil bij mijn klanten en vooral ook bij mezelf! Wat ik vaak als eerst een beetje liet verslappen als ik heel moe was ’s avonds, was het verzorgen van mijn huid. Ik haalde vaak nog net even snel mijn make-up eraf dan tandenpoetsen en snel naar bed. Mijn huid was dan ook droog, dof, schilferig, had veel last van roodheid en was snel geïrriteerd. Alles wat ik aanbracht, gaf irritatie. Ik kreeg jeukende bultjes en soms zelfs exceemachtige plekken!

Cosmetica

Pas rond mijn 35e leerde ik mijn huid goed verzorgen. Ik werkte op dat moment bij Parfumerie Douglas en via trainingen bij verschillende cosmetica merken, kwam ik erachter hoe je op een goede manier je huid verzorgd. Zo leerde ik, door het ook daadwerkelijk zèlf uit te proberen, dat het wel degelijk uitmaakt of je een huidverzorgingsritueel hebt of niet. Ik besloot de proef op de som te nemen en ging met al mijn verzamelde kennis aan de slag. Elke ochtend en avond nam ik de tijd voor mijn ritueel. En mijn huid verbeterde zienderogen! Niet alleen verdween de doffe droge aanblik, ook de bultjes verdwenen en mijn huid werd weerbaarder. Ik reageerde niet meer zo heftig op verschillende crèmes en had nagenoeg geen allergische reacties meer! En het kostte mij ’s ochtends 10 minuten en ’s avonds 15 minuten.

Reinigen met een demaquillant-Nettoyant. Deze is van Lancome.

Hoe ziet zo’n ritueel er uit?

Waarom ’s ochtends een huidverzorgingsritueel?

’s Nachts herstelt je lichaam zich. Daarom is een goede nachtrust zo belangrijk. Je huid herstelt zich ook ’s nachts. Dan gooit ‘ie zoveel mogelijk afvalstoffen naar buiten. Stel dat je je huid ’s ochtends niet zou reinigen en meteen je crème aanbrengt, dan masseer je ook de afvalstoffen weer in je huid. Gevolg: sneller huidveroudering, drogere, doffere huid. Of juist vetter en verstopte poriën. (Dat ligt dan weer aan je huidtype) Dus, om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, begin je zo vroeg mogelijk (12 jaar is echt niet te jong) met het reinigen van je gezicht en een hydraterende crème met spf.

Volgorde van huidverzorging

Reinigen met een mousse (Let op: dit moet een nettoyant zijn géén demaquillant. Een nettoyant reinigt je huid. Een demaquillant verwijderd alleeen je make-up en oppervlakkig vuil) Ik doe dit altijd lekker onder de douche.

Lotion. Hiermee breng je je huid weer in balans na het reinigen en prepareer je je huid op de crèmes die gaan komen. Zodat je huid het beter opneemt.

Serum. Een serum werkt iets dieper in de huid dan een crème. Dus als je huid meer voeding nodig heeft, gebruik je een serum.

Dagcrème. Gebruik altijd een dagcrème met spf. Liefst zo hoog mogelijk. Een spf beschermt je huid tegen huidveroudering en huidkanker. (“Maar, Brit, ik kom nooit buiten.” “Ook al ben je maar heel even buiten of werk je op kantoor achter een raam of zit je in de auto achter een raam, uva straling komt er doorheen. Zelfs als het regent tijdens de donkere dagen voor kerst, komt die straling door de dikke bewolking.”)

Oogcrème. Lijntjes zie je sneller en ontstaan sneller in een droge huid. Dus houdt ook de huid rond je ogen gehydrateerd.

Lekker peel off masker van Glamglow! (de paarse pot)

Waarom ’s avonds een huidverzorgingsritueel?

Overdag gebruik je misschien make-up maar ook als je geen make-up gebruikt, kun je het beste ’s avonds je huid goed reinigen. Vuil en fijnstof gaan op je huid en in je poriën zitten. Die kunnen daardoor verstopt raken of je huid uitdrogen. Gevolg: vroegtijdig huidveroudering. Haal maar is een wattenschijfje met een beetje micellair water langs je gezicht. Grote kans dat het watje daarna niet meer wit is. Maar wat is een goed huidverzorgingsritueel in de avond?

Volgorde van huidverzorging

Reinigen met een demaquillant. Ik gebruik hiervoor een micellair water. Die haalt het ergste vuil weg en je hebt meteen al een fris gevoel. De ogen reinig ik met een eyemake-up remover.

Reinigen met een mousse-nettoyant. Met een mousse-nettoyant reinig je je huid dieper. En dus ook je poriën. Dus dit doe je na de oppervlakte reiniging (demaquillant)

Reinigend masker òf scrub. Je kan nu een reinigend masker aanbrengen. Let op, breng maar één masker per ritueel aan, je huid zou namelijk kunnen reageren op teveel actie. Dus of een reinigend masker of (eventueel later in het ritueel) een hydraterend of anti-aging masker. Scrub is overigens niet aan te raden als je last heb van rosacea of overgevoelig bent. Wees hier altijd voorzichtig mee om je huid niet te beschadigen.

Lotion. Ook nu brengen we de huid in balans en prepareren we het voor wat gaat komen

Serum. Werkt op een dieper niveau in de bovenste huidlaag dan de crème

-Masker. Hier doe je een overnight hydraterend masker of nachtcrème.

Nachtcrème. Een nachtcrème ondersteunt je huid in het herstel. Dus een volle anti-aging of hydraterende nachtcrème is heerlijk om hier te gebuiken.

Oogcrème.

Hoe moet je je huid goed verzorgen? Wat is een goed huidverzorgingsritueel?
Crème aanbrengen. Ik neem ook altijd mijn hals en handen mee. Daar zie je huidveroudering ook vaak snel. Ik gebruik hier de liftende nachtcrème van Nivea.

Comfort

Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat voor merk crème je aanbrengt. Ik ben er altijd erg voorstander van dat je doet wat voor jou comfortabel voelt hierin. Het kan namelijk zo zijn, dat een huid met veel acné het heel fijn vindt om een lichte gelcrème te dragen en een droge huid een volle crème. Maar dat kan net zo goed andersom zijn. Dus laat je vooral goed adviseren en vraag een sample aan de winkelmedewerkster. En onthoud: het gaat er niet om wàt je aanbrengt, maar dàt je iets aanbrengt.

Britstyle

Related Posts

Playing with Mehron!

Playing with Mehron!

The Shakespeare Project

The Shakespeare Project

Kies jouw perfecte gezichtscrème

Kies jouw perfecte gezichtscrème

3 Comments

  1. Te leuk. Je ziet er altijd goed uit mop. Idd heerlijk voor je huid zorgen is altijd wel een feestje voor je huid. Great blog

Reacties zijn gesloten.